Stranice www.galerija-luka.com su u vlasništvu:

Galerija Luka j.d.o.o.
Josipa Slavenskog 1, ( Schopping Centar Prečko 1. kat. )
10000 Zagreb

emai: galerija-luka@gmail.com

upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080870207
osobni identifikacijski broj (OIB): HR70204434624, 

 

Uvod


Pristupanjem i korištenjem stranica Galerija Luka na bilo koji način (pristupom, pregledavanjem sadržaja, učitavanjem podataka s ovih stranica, slanjem podataka na stranice, ili bilo kojom drugom upotrebom ovih stranica i njihovog sadržaja) prihvaćate sve uvjete i pravila za korištenje  web stranica  Galerija Luka bez ograničenja. Svaki korisnik je dužan pažljivo pročitati "Uvjete korištenja" kako bi bio upoznat sa svojim pravima i obavezama te načinom korištenja ovih web stranica, kao i usluga koje one nude.

Na web stranicama galerija-luka.com nalazi se kataloška ponuda proizvoda koje nudimo u Galerija Luka j.d.o.o. u Shopping centru Prečko, Josipa Slavenskog 1, Zagreb. Proizvode nije moguće direktno kupovati i naručivati putem web stranice. 

    

Izmjene


Uvjeti korištenja, kao i izgled i sadržaji stranica Galerija Luka mogu se iz određenih razloga promijeniti u bilo kojem trenutku. Sve promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Korisnici i posjetioci su dužni redovito čitati pravila i uvjete korištenja kako bi bili upoznati s promjenama, te se smatra da su pristupanjem stranicama Galerija Luka upoznati s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih.

 

Autorska prava


Galerija Luka polaže pravo na sadržaj ovih web stranica i svako neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja ove web stranice smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Sav sadržaj (fotografije,tekstovi,poruke,prikazi,video,objave i drugi materijali) objavljen, prenesen preko stranica ili linkani  na stranicama Galerija Luka isključivo je u odgovornosti osobe od koje je takav sadržaj potekao. 
    

Zaštita privatnosti podataka


Galerija Luka ne prikuplja te samim tim na svojim stranicama (serveru) ne čuva nikakve podatke korisnika (osim coockie-a). Podaci dostavljeni od strane korisnika u svrhu dostave tj. izdavanja računa ( email, telefon, ime, prezime, adresa, oib, ili bilo koji drugi podatak) ne pohranjuju se, te se ne nalaze u bilo kojem obliku na ovim web stranicama (tj. serveru).


OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA


Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14 i 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi na adresu:
Galerija Luka j.d.o.o. ; Josipa Slavenskog 1 ; 10000 Zagreb
ili putem emaila: galerija.luka@gmail.com
Pri tome ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Na prigovore podnesene u pisanom obliku odgovoriti ćemo u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Molimo da u svom prigovoru navedete:  Ime i prezime ili naziv tvrtke te adresu za dostavu odgovora.


ODLUKA O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORAKupac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji u zakonskom roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupcu proizvod predan u posjed, bez navođenja razloga. Kako bi ostvarili pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, prije isteka roka od 14 dana morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora  i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora iz priloga. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom ili redovnom poštom.


Galerija Luka j.d.o.o. se obavezuje, u slučaju jednostranog raskida ugovora, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od zaprimanja pisane obavijesti od kupca o raskidu ugovora, vratiti kupcu uplaćeni novac (eventualno umanjen za cijenu dostave). Povrat plaćenog obavit će se istim sredstvom plaćanja osim ako kupac izričito ne pristane na neki drugi oblik plaćanja uz pretpostavku da kupac ne snosi nikakve dodatne troškove takvog povrata plaćanja.

Galerija Luka j.d.o.o. je dužna izvršiti povrat plaćenog tek nakon povrata robe od strane kupca.  Troškove povrata robe od strane kupca u slučaju jednostranog raskida ugovora snosi - kupac. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ako je:

Kupac je, u svim slučajevima kada vrši povrat proizvoda po bilo kojoj osnovi, proizvod koji vraća dužan vratiti u originalnom pakiranju zajedno sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom, a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena.

Kupac je dužan preuzeti kupljeni proizvod prilikom isporuke. Iznimno, u slučaju značajnijeg vidljivog nedostatka proizvoda koji Kupac opazi prilikom preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dostavljeni proizvod preuzeti i može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (npr. slomljen je dio, proizvod je ogreban u transportu), što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže odnosno stavljanja proizvoda u funkciju, Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.


Jamstva i ograničenje odgovornosti


Galerija Luka i njegov vlasnik Galerija Luka j.d.o.o. ne odgovaraju za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnost, neobjavljivanja sadržaja, slučajnog brisanja sadržaja ili zbog grešaka u djelovanju web stranica. Također ne garantiramo da je sadržaj na ovim stranicama oslobođen grešaka, te da će funkcionirati i biti odgovarajući prema vašim potrebama i namjerama upotrebe. Galerija Luka nije odgovoran Vama, niti trećim osobama za bilo koju nastalu štetu; bilo ona direktna, indirektna, slučajna ili posljedična, povezana sa ili  proizlazeća iz Vaše uporabe, pogrešne uporabe ili nemogućnosti uporabe Galerija Luka web stranica i/ili usluga. Prihvaćanje ograničenja naše odgovornosti nužan je preduvjet korištenja web stranica Galerija Luka portala i/ili usluga.


Što je kolačić (COOKIE)    Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, odnosno postavke za internetsku stranicu. Također mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne (Vaše ime ili e-mail adresu). Isto tako internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Kolačići nisu računalni programi, ne mogu biti izvedeni kao kod, te se ne mogu koristiti za širenje virusa.    Postoje privremeni kolačići koji se uklanjaju s računala nakon zatvaranja internetskog preglednika, a stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što se tiče društvenih mreža, dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.
    Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Međutim, ako onemogućite kolačiće, nećete se moći koristiti nekima od funkcija na internetskoj stranici.    
Završne odredbe


Izgled i sadržaj stranica te uvjete korištenja možemo iz određenih razloga izmijeniti, stoga Vam savjetujemo da iste povremeno proučite, kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Svaka izmjena objavljena na ovim web stranicama od strane Galerija Luka odmah postaje važeća, a svako Vaše naknadno korištenje stranica  Galerija Luka i/ili usluga podrazumijevat će Vaše prihvaćanje izmijenjenih odredbi.Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova


Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.


To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.Galerija Luka  ne garantira da su sve cijene i podaci na ovim stranicama točni i ispravni , te zadržava pravo izmjene tj. korekcije pogrešno istaknutih cijena odnosno podataka.


Datum posljednje izmjene:  10. 07. 2017. g.